Go Back
+ servings
sypaná buchta

Sypaná buchta s tvarohem

Někdy se jí také říká tvarohová rychlovka pro snadnou přípravu, sypanou buchtu máte hotovou doslova za pár minut.
4.42 from 12 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 50 min
Porce: 15
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kostku másla nastrouháme na hrubém struhadle.
  • V jedné míse pečlivě smícháme cukr, prášek do pečiva a polohrubou mouku.
  • V druhé míse smícháme tvaroh, mléko, vejce (případně lze ještě dosladit cukrem).
  • Na plech rozprostřeme půlku nastrouheného másla. Na máslo nasypeme polovinu moučné suché směsi.
  • Na sypané těsto rovnoměrně nalijeme tvarohovou náplň.
  • Náplň zasypeme zbytkem suché směsi a vrch posypeme druhou polovinou másla.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 30-40 min, dokud povrch sypané buchty nezrůžoví.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud vám přeci jen kousek buchty zbyde, uchovávejte ji v chladu, nejlépe v lednici.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!