Go Back
+ servings
šunkofleky recept

Rychlé a výborné šunkofleky

Recept na tradiční fleky s masem a vejci, zapékané v troubě.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 25 min
Celkový čas: 45 min
Porce: 4
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

  • 500 g těstoviny fleky
  • 250 g anglická slanina (libovější)
  • 8 ks vejce
  • 50 g MÁSLO (plus na vymazání formy)
  • SŮL
  • PEPŘ
  • petržel lístky (na ozdobu)
  • kyselá okurka

PRACOVNÍ POSTUP

  • Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus, řiďte se instrukcemi výrobce.
  • Troubu rozehřejeme na 180 °C, bez horkovzdušného ohřevu.
  • Mezitím si nakrájíme uzené maso na kostičky o hraně asi 1 cm a osmažíme je na pánvi na troše másla.
  • Těstoviny slijeme, vsypeme je do větší mísy a promícháme je s máslem, až se máslo v těstovinách rozpustí.
  • Vejce rozklepneme do misky a prošleháme, zlehka je osolíme.
  • Těstoviny smícháme s masem, osolíme a opepříme, zalijeme vejci.
  • Formu na pečení (pekáček) vymažeme důkladně máslem.
  • Těstovinovou směs rozvrstvíme do vymazaného pekáčku a dáme péct na necelou půlhodinu, dokud povrch nezezlátne.
  • Šunkafleky necháme chvíli vychladnout, krájíme na řezy a na talíři zdobíme sekanou petrželkou. Obložíme kyselou okurkou.

Ještě pár slov k receptu:

Druhý den můžeme zbylé šunkofleky opéct na pánvi na másle, chutnají skvěle!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!