Předehřejeme si troubu na 160 °C (peču s horkovzduchem).
Pečicí papír potřeme olejem nebo změklým máslem a poprášíme hrubou moukou nebo jemnou strouhankou.
Celá vejce (žloutek i bílek) rozklepneme do mísy, přisypeme trochu cukru krupice a začneme šlehat. Za chvilenku zvýšíme rychlost na vysoké otáčky a postupně zapracujeme zbývající cukr. Šleháme, než vaječná směs zhoustne, zesvětlá a nabyde – zabere to klidně i pět minut. Tento krok nepodceňujte, piškotové těsto, které je dobře vyšlehané, nepotřebuje kypřicí prášek!
Mixér odložíme a hezky ručně, nejlépe stěrkou, vmícháme mouku.
Piškotové těsto natřeme na připravený pečicí papír ve výšce kolem 2 cm. Roztáhněte těsto rovnoměrně i do krajů!
Pečeme v troubě asi 10-15 minut, dokud povrch nedostane narůžovělou barvu.
Plech vyndáme, piškot necháme chvilinku vychladnout, a i s papírem srolujeme od delší strany. Teplé piškotové těsto je podstatně pružnější než vychlazené. Po chvíli (roláda není ještě úplně vychlazená) těsto opatrně rozvineme a sloupneme papír. Těsto zase zavineme a necháme zcela vychladnout.
Povrch rolády štědře pomažeme marmeládou, pevně zabalíme do alobalu a dáme do lednice odpočinout, alespoň na dvě hodiny.
Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na plátky asi 2 cm široké.