V kastrůlku s dostatečně silným dnem rozehřejte máslo, na kterém orestujete nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek.
Přisypte suchou, nepropranou rýži na italské risotto a nechte v cibulkovém základu ohřát, stále míchejte.
Do rýže vlijte víno, průběžně míchejte. Jakmile se víno odpaří, přidejte naběračku vývaru a opět promíchávejte. Jakmile odpaří vývar, po naběračce přidávejte další, míchejte. Tento postup opakujte několikrát, dokud nespotřebujete téměř všechen vývar (poslední naběračku si nechte).
Mezitím si na másle orestujte houby, osolte a opepřete.
Orestované houby přidejte do risotta s poslední naběračkou vývaru. Po přidání poslední naběračky vývaru risotto stáhněte z plotny a už nevařte!
Přidejte 2/3 nastrouhaného parmezánu.
Osolte a opepřete, přidejte 50 g másla, kterým risotto zjemníte. Zamíchejte a nechte pod pokličkou minutu dvě odpočinout.
Servírujte na talíř, posypte zbylým parmezánem a ozdobte snítkou čerstvé bylinky.
Ještě pár slov k receptu:
Z uvedeného množství připravíte dvě porce risotta.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!