Go Back
+ servings
pražma královská recept

Pražma s avokádovým salátem

Pražma královská restovaná na pánvi, se zeleninovým salátem, jehož základ tvoří avokádo.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 30 min
Porce: 2
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

Avokádový salát:

  • 1 ks avokádo
  • 1 svazek ředkvičky
  • 3 ks rajče
  • 100 g polníček (salát)
  • 1 ks okurka

Zálivka na salát:

PRACOVNÍ POSTUP

  • Pražmy omyjeme, očistíme, zbavíme šupin a na podložce je pomocí papírových ubrousků osušíme. Poté je osolíme a opepříme (zvenku i zevnitř).
  • Avokádo oloupeme, pokapeme štávou z citrónu aby nezhnědlo a nakrájíme na kostičky.
  • Okurku omyjeme a nakrájíme na kostičky, to samé uděláme s rajčaty.
  • Polníček pečlivě propláchneme a necháme okapat.
  • Připravíme si základní zálivku na salát – do misky vymačkáme štávu z citrónu, přidáme lžici medu a olivový olej. Ředíme v poměru 1:3, to znamená: na 1 díl citrónové štávy dáme 3 díly olivového oleje. Vše prošleháme metlou do husté a jednolité emulze (já použivám k našlehání smoothie maker).
  • Na rozpálenou pánev dáme lžíci olivového oleje a prudce na nich orestuje pražmy, cca 3-4 minuty z každé strany.
  • Zhruba v polovině restování přidáme ořech másla, který nám vytvoří v pánvi omáčku. Za pomoci lžíce políváme máslovou směsí ryby, aby se lépe orestovaly a nasály do sebe chuť másla.
  • Do mísy se zeleninou přidáme zálivku a rukama jemně, ale pečlivě promícháme.
  • Ihned podáváme. Teplou pražmu servírujeme s čerstvým salátem, můžeme přidat pár kousků bílého pečiva.

Ještě pár slov k receptu:

Pokud nepřidáme bílé pečivo, s klidným svědomím prohlašuji, že se jedná o low carb recept.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!