Go Back
maková náplň

Maková náplň do buchet a koláčů

Dobrá a jednoduchá maková náplň, s citronovou kůrou a skořicí. Na plnění koláčů, buchet, závinů.
4.16 from 20 votes
Vytisknout Připnout
Vaření: 20 min
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

  • 200 g mák (mletý)
  • 400 ml MLÉKO
  • 70 g cukr krupice
  • 1/2 lžička skořice
  • citronová kůra
  • 2 lžíce RUM
  • 1 lžíce hrubá mouka (nebo krupice)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Ve vyšší nepřilnavé pánvi přivedeme k varu mléko, přisypeme mák, stáhneme teplotu.
  • Povaříme, než mák začne houstnout, přitom mícháme, aby se nepřichytil ke dnu pánve.
  • Ke konci posypeme mák hrubou moukou a promícháme – mouka mák zahustí.
  • Stáhneme z plotny, ještě horký mák osladíme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rum a skořici. Promícháme.
  • Makovou náplň necháme vychladnout a teprve potom s ní plníme moučníky.

Ještě pár slov k receptu:

Makovou náplní plníme buchty, koláče, záviny, ale také třeba kynuté bábovky.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!