Všechny saláty očistíme, opereme, necháme okapat a natrháme do velké mísy.
Přidáme pokrájené olivy, mozzarellu.
Avokádo oloupeme, pokapeme citrónovou šťávou a nakrájíme na půlměsíčky.
Kuřecí maso ochutíme sušenou bazalkou, petrželkou, sušenými mletými rajčaty a solí.
Na rozpálenou pánev dáme polévkovou lžící olivového oleje a krůtí prsa prudce orestujeme, stačí 2-3 minut z každé strany.
Necháme odpočinout v teple, mezitím si připravíme zálivku na salát.
Zálivka na salát:
Do šejkru vymačkáme šťávu z citrónu, přidáme lžíci medu a olivový olej. Ředíme v poměru 1:3, to znamená: na 1 díl citrónové šťávy dáme 3 díly olivového oleje. Vše promícháme do husté a jednolité emulze (já používám k našlehání smoothie maker).
Do hlubokého talíře dáme část zeleninového salátu, na salát vykládáme kousky avokáda, navrch položíme kuřecí maso nakrájené na plátky a vše zasypeme strouhaným parmezánem.
Pokud by někomu chyběla příloha, zkuste si opéct na pánvi na trošce másla tmavý chléb, pokrájený na kostičky. Pečte na mírném plameni, hotovými kostičkami posypte salát s kuřecím masem.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!