Domácí tortilla z brambor a vajec podle receptu, který jsem dostala od své spolubydlící, když jsem studovala ve Španělsku. Tahle tortilla stojí za vyzkoušení :)
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o tloušťce 3-5 mm. Povaříme v osolené vodě 5-10 minut, do poloměkka.
Než se uvaří brambory, na pánvi na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený stroužek česneku. Potom, co cibule zezlátne, vyndáme česnek a odložíme jej na ozdobu.
Brambory důkladně slijeme (jinak by olej začal prskat a spálili bychom se). Přidáme je k cibulce a opečeme dozlatova.
V míse rozmícháme metlou vajíčka se špetkou soli a osmažené brambory do nich vsypeme. Celé to vlijeme na pánev a na mírnějším plamenu pečeme pod pokličkou asi 5-7 minut, dokud se povrch nezatáhne.
Poté pánev přiklopíme velkým mělkým talířem, obrátíme pánev a vyklopíme tortillu na talíř. A z talíře sesuneme zpátky do pánve a opět pečeme asi 5 minut.
Přesuneme na talíř, nakrájíme a podáváme.
Ještě pár slov k receptu:
Ve španělštině se tahle dobrota nazývá Trotilla de patatas.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!