Go Back
+ servings
zapékané brambory

Parmazánové brambory zapečené se schwarzwaldskou šunkou

Bramory nařízlé na tenké plátky, vyložené schwarzwaldskou šunkou, zapečené v troubě. Sypané parmezánem a zdobené čerstvými bylinkami.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 25 min
Vaření: 45 min
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 9 BRAMBORY
  • 90 g schwarzwaldské šunky
  • 70 g parmezánu
  • olej na vymazání zapékací mísy
  • 40 g MÁSLO
  • čerstvé bylinky
  • PEPŘ

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapněte troubu (elektrická na cca 170-180 °C)
  • Brambory pečlivě očistěte kartáčkem na zeleninu.
  • Každou z brambor nakrájejte nožem na plátky vzdálené od sebe cca 2-3 mm, nedořízněte až do konce!
  • Mezi plátky brambor vložte kousek šunky.
  • Zapékací misku vytřete olejem a poskládejte do ní brampory naplněné šunkou.
  • Posypte čerstvě mletým pepřem.
  • Dejte péct. Po cca 30 minutách vyndejte z trouby, poklaďte vršky brambor plátky másla, posypte parmezánem a vraťte do trouby na dalších 15 min zapéct.
  • Servírujte s čerstvými bylinkami a dipem ze zakysané smetany, utřeného česneku, soli a pepře.

Ještě pár slov k receptu:

V receptu nepoužívám sůl (schwarzwaldská šunka je dost chuťově výrazná). Pokud však chcete, můžete brambory přisolit - klidně v okamžiku, kdy je po 30 min vyndáte z trouby a před tím, než na ně položíte plátky másla.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!