Každou z brambor nakrájejte nožem na plátky vzdálené od sebe cca 2-3 mm, nedořízněte až do konce!
Mezi plátky brambor vložte kousek šunky.
Zapékací misku vytřete olejem a poskládejte do ní brampory naplněné šunkou.
Posypte čerstvě mletým pepřem.
Dejte péct. Po cca 30 minutách vyndejte z trouby, poklaďte vršky brambor plátky másla, posypte parmezánem a vraťte do trouby na dalších 15 min zapéct.
Servírujte s čerstvými bylinkami a dipem ze zakysané smetany, utřeného česneku, soli a pepře.
Ještě pár slov k receptu:
V receptu nepoužívám sůl (schwarzwaldská šunka je dost chuťově výrazná). Pokud však chcete, můžete brambory přisolit - klidně v okamžiku, kdy je po 30 min vyndáte z trouby a před tím, než na ně položíte plátky másla.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!