Na krém si vyšleháme studenou šlehačku dotuha. V jiné míse promícháme mascarpone s cukrem (nešleháme, mascarpone by zřídlo). Jemně přidáme vyšlehanou šlehačku.
Nakrájíme si jahody na kousky nebo plátky.
Na podložku naneseme a rozmažeme asi lžíci krému, a usadíme na ni vrchní část korpusu. Naneseme jednu třetinu mascarpone krému, posypeme jahodami, které jemně zatlačíme do krému, vyhladíme do roviny a přiklopíme prostřední části korpusu. Postup s krémem a jahodami opakujeme, a nakonec přiklopíme spodní části korpusu (dort je postavený jakoby dnem vzhůru). Ta spodní část korpusu je naprosto hladká, a tak nám udělá rovný povrch dortu, který bude potřebovat jen minimální úpravy.
Vrch dortu potřeme menší částí krému, spíš jen abychom zahladili drobky. Zbytek krému naneseme po stranách a setřeme do roviny. Část krému nám samozřejmě zbyde, ale dáme ji stranou, budou v ní totiž drobky, které by na dortu nevypadaly dobře. Dáme ztuhnout asi na hodinu do lednice.
Připravíme si máslový krém: Máslo musí mít pokojovou teplotu. Do ohnivzdorné mísy dáme bílky a cukr. Misku dáme nad hrnec s vroucí vodou a metlou mícháme (nešleháme mixérem) dokud se cukr nerozpustí, což zjistíme tak, že když vezmeme trošku mezi prsty, neucítíme zrnka cukru. Pro jistotu můžeme nechat zahřát na cca 75°C. Potom vyndáme z vodní lázně a šleháme do zchladnutí. Tím se nám vyšlehá i tuhý sníh. Do sněhu vmícháme stěrkou po kouscích máslo, dokud není krém hladký. Přidáme pár kapek vanilkového extraktu.
Máslový krém rozdělíme na tři části, které obarvíme podle potřeby. V případě zdobení, které jsem použila já, dáme do jedné části malou kapku modré gelové barvy, do druhé dvě kapky a do třetí tři kapky. Pořádně rozmícháme a případně barvivem doladíme dle potřeby.
Krémy si dáme do zdobících sáčků. Nejprve nejtmavším objedeme dort po obvodu, třeba i dvakrát. Potom totéž světlejším a nakonec nejsvětlejším. Vezmeme si špachtli a dort vyrovnáme a zahladíme. Potom vrchní část dortu ozdobíme po obvodu nejsvětlejším krémem, potom tmavším, a nakonec uprostřed nejtmavším. Opět zahladíme špachtlí a otáčením dortu vytvoříme přechodovou strukturu.
Dort dáme vychladit a dozdobíme dle potřeby. Třeba figurkou, zbylým krémem nebo ovocem.