Go Back
+ servings
recept na rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou, který byste měli vyzkoušet. Navinulá rebarbora poškádlí na jazyku a pohladí po duši.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 45 min
Porce: 8
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

TĚSTO:

  • 150 g másla + na vymazání formy
  • 120 g práškového cukru
  • 200 g polohrubé mouky + na vysypání mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžička sušeného droždí (nebo kypřícího prášku)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vanilkový puding

NA NÁPLŇ:

  • 800 g rebarbory
  • 70 g krupicového cukru
  • 1 skořice

NA DROBENKU:

  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g MÁSLO

PRACOVNÍ POSTUP

  • Elektrickou troubu předehřejeme na 180°C.
  • Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce. Přisypeme vanilkový cukr, puding, a nakonec mouku smíchanou s droždím nebo kypřicím práškem. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Těsto je dost lepivé, ale dobře se roztírá dvěma lžícemi.
  • Na těsto položíme rebarboru nakrájenou na kousky, posypeme cukrem a skořicí.
  • V misce smícháme mouku, cukr a vejce na drobenku. Mícháme prsty, rychle a krátce, jen aby se směs spojila v hrudky. Posypeme koláč a dáme péct na 30-45 minut do zlatova.

Ještě pár slov k receptu:

Zmeškali jste sezónu rebarbory? Nevadí, tenhle koláč vám odpustí i to, když ho uděláte z rebarbory, kterou máte uloženou v mrazničce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!