Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce. Přisypeme vanilkový cukr, puding, a nakonec mouku smíchanou s droždím nebo kypřicím práškem. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Těsto je dost lepivé, ale dobře se roztírá dvěma lžícemi.
Na těsto položíme rebarboru nakrájenou na kousky, posypeme cukrem a skořicí.
V misce smícháme mouku, cukr a vejce na drobenku. Mícháme prsty, rychle a krátce, jen aby se směs spojila v hrudky. Posypeme koláč a dáme péct na 30-45 minut do zlatova.
Ještě pár slov k receptu:
Zmeškali jste sezónu rebarbory? Nevadí, tenhle koláč vám odpustí i to, když ho uděláte z rebarbory, kterou máte uloženou v mrazničce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!