Go Back
+ servings
fit dezert s kiwi

Fit dezert bez mouky a cukru

Zdravý a chutný fit dezert bez obsahu mouky a cukru.
4.50 from 2 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 1 hod
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

  • 500 g tvaroh (jemný, polotučný)
  • 4 ks vejce (bio)
  • 2 lžíce KAKAO TMAVÉ
  • 2 lžíce agávový sirup
  • špetka SŮL

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu rozehřejeme na 165 °C.
  • Žloutky oddělíme od bílků.
  • Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
  • V druhé míse smícháme vaječné žloutky, vybrané sladidlo, kakaový prášek a tvaroh. Vše vymícháme do hustého krému.
  • Do krému postupně a velice jemně (ruční obracečkou) vmícháme sníh.
  • Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečicím papírem.
  • Těsto nalijeme do formy a dáme péct na 60-70 minut, dokud povrch fit dezertu není tmavě hnědý. Hotové těsto vyzkoušíme zapíchnutím špejle, dezert by měl být kyprý a hodně vláčný. Pozor, abyste dezert nepřesušili.
  • Po upečení formu s dezertem vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Fit dezert krájíme na řezy a podáváme ozdobený ovocem, já jsem zvolila kiwi.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!