Go Back
krůtí steak recept

Kořeněný krůtí steak se zeleninovým salátem

Rychlé a zdravé jídlo z krůtího masa, se salátem z hromady dobré zeleniny.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 45 min
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 500 g krůtí prso
  • 200-250 ml bílý jogurt
  • 1 lžička kurkuma
  • 1 lžička sušený koriandr
  • 100 g salát polníček
  • 2 ks MRKEV (větší)
  • 1 ks salátová okurka
  • 1 ks citrón
  • 1 lžíce Olej vhodný na pečení a smažení

PRACOVNÍ POSTUP

  • Krůtí prso omyjeme, očistíme a naporcujeme na plátky.
  • Do misky vlijeme jogurt, do kterého přidáme sůl, kurkumu a koriandr. Směs důkladně promícháme.
  • Plátky masa obalíme v jogurtové směsi a necháme cca 10minut odležet v chladničce.
  • Polníček omyjeme, zbavíme nečistot, necháme okapat a vložíme do větší mísy.
  • Mrkev očistíme, oloupeme, nastrouháme nahrubo a přidáme k polníčku.
  • Okurku oloupeme, nakrájíme na středně velké kousky a přidáme ke zbytku zeleniny.
  • V nádobě smícháme olivový olej, šťávu z citrónu a polévkou lžíci medu. Na jeden díl citrónové šťávy dáme 3 díly oleje. Šleháme metličkou tak dlouho, dokud nám nevznikne jednotná emulze – zálivka na salát, která má sladkokyselou příchuť. Dle chutí můžeme přidávat med nebo citrónovou šťávu.
  • Hotovou zálivku vlijeme na připravenou zeleninu a nejlépe rukama lehce promícháme, aby se zálivka propojila se zeleninou.
  • Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a zprudka (cca 2-3 minuty z každé strany) orestujeme plátky krůtího masa dozlatova.
  • Hotové krůtí maso podáváme s připraveným zeleninovým salátem.

Ještě pár slov k receptu:

Tip: krůtí steak ozdobte na talíři plátkem citronu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!