Krůtí prso omyjeme, očistíme a naporcujeme na plátky.
Do misky vlijeme jogurt, do kterého přidáme sůl, kurkumu a koriandr. Směs důkladně promícháme.
Plátky masa obalíme v jogurtové směsi a necháme cca 10minut odležet v chladničce.
Polníček omyjeme, zbavíme nečistot, necháme okapat a vložíme do větší mísy.
Mrkev očistíme, oloupeme, nastrouháme nahrubo a přidáme k polníčku.
Okurku oloupeme, nakrájíme na středně velké kousky a přidáme ke zbytku zeleniny.
V nádobě smícháme olivový olej, šťávu z citrónu a polévkou lžíci medu. Na jeden díl citrónové šťávy dáme 3 díly oleje. Šleháme metličkou tak dlouho, dokud nám nevznikne jednotná emulze – zálivka na salát, která má sladkokyselou příchuť. Dle chutí můžeme přidávat med nebo citrónovou šťávu.
Hotovou zálivku vlijeme na připravenou zeleninu a nejlépe rukama lehce promícháme, aby se zálivka propojila se zeleninou.
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a zprudka (cca 2-3 minuty z každé strany) orestujeme plátky krůtího masa dozlatova.
Hotové krůtí maso podáváme s připraveným zeleninovým salátem.
Ještě pár slov k receptu:
Tip: krůtí steak ozdobte na talíři plátkem citronu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!