zápražka / jíška(připravíme z hladké mouky a másla v poměru 1:1)
PRACOVNÍ POSTUP
Špenát omyjeme a podusíme (dusím v parním hrnci) po dobu 15 minut.
V hrnci rozpustíme kousek másla, na kterém orestujeme najemno pokrájenou šalotku.
Přidáme podušený špenát, krátce promícháme a zalijeme smetanou, přidáme česnek utřený se solí a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém a přivedeme k mírnému varu.
Polévku zahustíme jíškou, ještě pět minut povaříme.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Kozí sýr nakrájíme na menší kousky a vkládáme při servírování doprostřed talíře s polévkou.
Ještě pár slov k receptu:
Místo čerstvého špenátu lze použít i mražený protlak.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!