Go Back
+ servings
kuřecí játra s rýží, recept

Kuřecí játra na slanině, s rýží

Tip na rychlý oběd: kuřecí játra na slanině, podávaná s dušenou rýží.
5 from 3 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 15 min
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kuřecí játra očistíme, odstraníme blanky. Pokrájíme na plátky asi 1-1,5 cm silné, tak, jak nám jatýrka přijdou pod ruku.
  • Slaninu nakrájíme na proužky nebo na kostičky.
  • V pánvi rozpálíme sádlo, vhodíme na něj slaninu, mícháme, až slanina začne škvařit.
  • Přidáme pokrájená játra a pokračujeme v míchání. Teplota v pánvi by měla být vyšší, aby se játra orestovala, namísto aby pustila šťávu a začala se hned dusit.
  • Jakmile se vytvoří po obvodu jatýrek zlatavá krustička (trvá to jen pár minut), zasypeme lžičkou mleté papriky, přidáme oloupaný a utřený česnek. Zamícháme, osolíme, opepříme a podlijeme vodou, aby játra byla asi z poloviny ponořená.
  • Necháme asi 5 minut dusit, poté přilijeme rajčatovou passatu.
  • Promícháme, necháme bez pokličky chvilku probublat, omáčka se zredukuje a lehce zhoustne.
  • Podle libosti případně ještě dochutíme (pepř, sůl, můžeme i trochu cukru).
  • Podáváme s dušenou rýží, můžeme obložit vařeným vejcem, přidáme zelenou nať jarní cibulky, restované kroužky cibulky, kraj talíře ozdobíme barevnou zeleninu.

Ještě pár slov k receptu:

Porce pro tři hladovce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!