Go Back
+ servings
vánoční bramborový salát recept

Tradiční bramborový salát

Bramborový salát, recept, který děláme na Vánoce u nás doma. S majonézou, vařenou zeleninou, s vejci.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 45 min
Porce: 8
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 2 kg brambory varný typ A
  • 5 mrkví
  • 250 g sterilovaná okurka
  • 1 CIBULE
  • 200 g sterilovaný hrášek
  • 5 vajec
  • 400 g majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl a pepř

PRACOVNÍ POSTUP

  • Brambory varný typ A uvaříme ve slupce den předem, přes noc necháme vychladnout.
  • Dáme vařit vejce, vaříme 8 minut, aby zůstal žloutek krásně žlutý a okraj nezezelenal. Poté prudce zchladíme studenou vodou, abychom zastavili var.
  • Oškrábeme mrkev a uvaříme ji ve slané vodě, až mrkev změkne. Poté zchladíme studenou vodou.
  • Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme oloupaná a nakrájená vejce, mrkev, scezený sterilovaný hrášek, pokrájenou okurku, cibuli nakrájenou nadrobno. Dále přidáme majolku a hořčici, můžeme trochu láku z okurek.
  • Osolíme a opepříme, promícháme. Hotový bramborový salát necháme ideálně odležet do druhého dne.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!