Go Back
+ servings
jahodový sorbet recept

Jahodový sorbet s mátovým cukrem

Skvělý jahodový sorbet podle foodblogerky Live with Anny, připravený tyčovým mixérem od české značky MORA.
4 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 10 min
Porce: 3
Autor: Live with Anny

INGREDIENCE

  • 400 g mražených jahod
  • 1 lžíce bílého cukru
  • cca 9 lístečků máty

PRACOVNÍ POSTUP

  • Jahody vyndejte z mrazáku a nechte je chvilku odstát, cca 10 minut.
  • Až uvidíte, že se začínají rozpouštět a nebudou tak tvrdé, vložte je do misky a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka. Vznikne vám krásně mražený sorbet s úžasnou konzistencí.
  • Sorbet vyndejte dejte v misce na chvilku do lednice.
  • Mezitím si lístečky máty utřete v hmoždíři do kaše a přidejte cukr. Ten se krásně obarví a ochutí mátou.
  • Sorbet vyndejte z lednice, naservírujte jednotlivé porce do mističek a posypejte mátovým cukrem.
  • Na ozdobu můžete přidat i lístečky máty.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!