Rozpustíme máslo (v RENDLÍKU nebo v mikrovlnné troubě) a vlijeme ho do mouky.
Přidáme tvaroh, rozklepneme vejce a nastrouháme citronovou kůru. Pokud chcete, aby bylo těsto nadýchanější, můžete přisypat trochu prášku do pečiva. Zakápneme vanilkovým extraktem na chuť a rukama zpracujeme těsto. Pokud je moc řídké, přidáme trochu mouky. My jsme to taky museli udělat, ale v receptu je dávka mouky už upravená.
Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme jej na stejně velké plátky. Z plátku uděláme mezi prsty placku, nasypeme doprostřed trochu pískového cukru a na něj položíme očištěnou suchou jahodu. Zabalíme do těsta.
Na sporák postavíme dostatečně velký HRNEC s vodou, osolíme, přivedeme k varu. Vložíme do ní opatrně polovinu knedlíků. V případě, že se zachytí na dně, lehce je vařečkou nadzdvihněte.
Knedlíky za chvíli vyplavou nahoru, vaříme je celkem 12 minut mírným varem.
Hotové knedlíky vyndáme děrovanou lžící a dáme do hlubokého talíře. Uvaříme druhou dávku knedlíků.
Knedlíky u nás máme nejraději sypané tvarohem, moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Ještě pár slov k receptu:
Z uvedené dávky tvarohového těsta připravíme asi 20 jahodových knedlíků.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!