Go Back
+ servings
pečený králík recept

Pečený králík na česneku

Pečený králík na česneku se snítky rozmarýnu, podávaný se špenátem a bramborovými klouzáky.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 2 hod 30 min
Porce: 3 -4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 1 naporcovaný králík bez hlavy
  • 2 prorostlé vepřové krkovice (nebo uzený bůček, slanina)
  • 4 Stroužky česneku
  • 1 CIBULE
  • SŮL (drcený kmín)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • snítky rozmarýnu
  • máslo na vymazání

PRACOVNÍ POSTUP

  • Rozpalte troubu na střední stupeň.
  • Králíka očistěte a potřete česnekem utřeným se solí. Krkovici osolte.
  • Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem, dno vyskládejte cibulí nakrájenou na kolečka.
  • Na cibuli položte porce králíka a krkovice, okmínujte.
  • Vložte do trouby a nechte péct, podlévejte vodou nebo vývarem, maso přelévejte vypečenou šťávou.
  • Snítky rozmarýnu nejlépe vložte až po hodině pečení.
  • Zhruba po 2,5 hodinách by měl být králík upečený.

Ještě pár slov k receptu:

Podávejte se špenátem a bramborovými špalíčky nebo chlupatými knedlíky (klouzáky).
Doba pečení závisí na typu trouby – každá peče jinak, závisí také na kvalitě a stáří masa. Králíka jsem pekla v horkovzdušné troubě nejdříve na 150 °C, po hodině jsem teplotu o 20 °C stáhla.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!