Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem do světlé pěny. Vmícháme prosáté kakao.
Nakonec do žloutkové směsi opatrně vmícháme našlehaný sníh, aby nám nespadl.
Plech vyložíme pečicí teflonovou fólií. Pokud použijete běžný pečicí papír, je dobré ho vymazat olejem nebo máslem a vysypat moukou, ale jen v tenké vrstvě. Mouka nám totiž může udělat na povrchu rolády ošklivé mapy.
Těsto vylejeme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 10-12 minut. Těsto bude pěnové a pružné, nesmí se ale lepit na prsty. Opatrně, abyste ho nepřepekli, okraje by vám ztvrdly a nešlo by srolovat – lámalo by se.
Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladit. Trvá to jen chviličku. Mezitím si vyšleháme šlehačku do tuha.
Když je roláda vychlazená, natřeme ji vyšlehanou šlehačkou a po delší části svineme.
Uložíme do ledničky pořádně vychladit.
Před podáváním odřežeme (a sníme!) okraje, abychom roládu pěkně zarovnali, poprášíme moučkovým cukrem.