Go Back
+ servings
sekaná s vejcem recept

Domácí sekaná s vajíčkem

Domácí sekaná s vajíčkem, tip na dobrý oběd nebo večeři, která na talíři navíc báječně vypadá.
4.41 from 5 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 1 hod
Porce: 6
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 300 g hovězí (mleté)
  • 300 g vepřové (mleté)
  • 5 ks vejce (vařené)
  • 2 ks vejce (syrové)
  • 3 ks rohlík
  • 150 ml MLÉKO
  • 5 stroužek ČESNEK
  • 1 ks CIBULE (velká)
  • 1 lžička majoránka
  • PEPŘ
  • SŮL

PRACOVNÍ POSTUP

  • Uvaříme vejce, maximální doba vaření 8 minut, aby žloutek nechytil zelený okraj po obvodu – nevypadá to hezky.
  • Zapneme troubu na 170 °C (nepoužívám horkovzduch).
  • Rohlíky pokrájíme na malé kostičky, vysypeme do hlubokého talíře a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
  • Česnek i cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme.
  • Do mísy vložíme mleté hovězí i vepřové, osolíme, opepříme, přisypeme majoránku. Přidáme česnek a cibuli, rozklepneme vejce. Přidáme namočené rohlíky a vše rukama promícháme, až nám masová směs drží pohromadě.
  • Pokud se směs bude rozpadat, přidejte strouhanku, pokud bude drolivá, přilijte mléko.
  • Připravíme si na pracovní desku potravinářskou fólii a rozprostřeme na ni masovou směs do tvaru obdélníku.
  • Doprostřed narovnáme vařená vejce.
  • Pomocí potravinové fólie přehneme přes vejce obě strany masové směsi, přitiskneme k sobě, pevně směs spojíme, abychom odstranili bubliny okolo vajec.
  • Přemístíme na pekáček, podlijeme trochou vody a dáme péct.
  • Zhruba po hodině by sekaná měla být hotová. Pokud se vám bude zdát, že sekačka nemá tu správnou kůrčičku, můžete na posledních pár minut zvýšit teplotu.
  • Podáváme se šťouchanými brambory, obložené zeleninou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!