Uvaříme vejce, maximální doba vaření 8 minut, aby žloutek nechytil zelený okraj po obvodu – nevypadá to hezky.
Zapneme troubu na 170 °C (nepoužívám horkovzduch).
Rohlíky pokrájíme na malé kostičky, vysypeme do hlubokého talíře a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
Česnek i cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme.
Do mísy vložíme mleté hovězí i vepřové, osolíme, opepříme, přisypeme majoránku. Přidáme česnek a cibuli, rozklepneme vejce. Přidáme namočené rohlíky a vše rukama promícháme, až nám masová směs drží pohromadě.
Pokud se směs bude rozpadat, přidejte strouhanku, pokud bude drolivá, přilijte mléko.
Připravíme si na pracovní desku potravinářskou fólii a rozprostřeme na ni masovou směs do tvaru obdélníku.
Doprostřed narovnáme vařená vejce.
Pomocí potravinové fólie přehneme přes vejce obě strany masové směsi, přitiskneme k sobě, pevně směs spojíme, abychom odstranili bubliny okolo vajec.
Přemístíme na pekáček, podlijeme trochou vody a dáme péct.
Zhruba po hodině by sekaná měla být hotová. Pokud se vám bude zdát, že sekačka nemá tu správnou kůrčičku, můžete na posledních pár minut zvýšit teplotu.
Podáváme se šťouchanými brambory, obložené zeleninou.