Go Back
+ servings
svěží citronové řezy

Svěží citronové řezy

Svěží, navinulé řezy z celého citronu, které mají říz a chutnají... více než skvěle!
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 40 min
Porce: 8
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Korpus:

Citronový krém:

  • 200 g cukr krystal
  • 1 bio citron celý
  • šťáva ze 2 citronů
  • SŮL
  • 15 g kukuřičný škrob
  • 40 g rozpuštěné máslo
  • 3 celá vejce

PRACOVNÍ POSTUP

  • Bio citron omyjeme, dáme do rendlíčku, zalijeme vroucí vodou a 10 minut povaříme.
  • Zapneme troubu na 170 °C.
  • Dno pečicí formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem.
  • Na plotýnce rozpustíme máslo.
  • Do mísy dáme mandlovou a špaldovou mouku, sůl, vanilku a cukr. Zalijeme máslem a promícháme.
  • Těsto vložíme do pečicí formy a prsty rozprostřeme po dně.
  • Dáme péct zhruba na 20 minut – hlídejte!
  • Mezitím si připravíme citronový krém: Povařený citron rozřízneme, odstraníme pecky, pokrájíme na kousky i s kůrou. Vložíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a cukr krystal, rozmixujeme. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, škrob a špetku soli a znovu promixujeme.
  • Citronový krém nalijeme na upečený základ, teplotu trouby stáhneme na 150 °C a vložíme péct na dalších zhruba 20 minut.
  • Necháme zcela vychladnout, nejlépe přes noc v ledničce, poté krájíme a před servírováním poprášíme moučkovým cukrem. Vychlazené citronové řezy chutnají nejlépe!

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

V originále se používá pečicí forma 20 x 20 cm - pokud si ji k pečení vezmete k ruce i vy, řezy budou malinko vyšší.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!