Go Back
+ servings
recept na kruti tazin

Tažín z krůtího masa

Tažín z krůtího masa? Ochutnejte se mnou. Tažín jako takový není recept, ale způsob úpravy pokrmu. Něco jako eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Nám chutnalo náramně.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 40 min
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Z masa odstraníme blanité části. Nemusíme ho úplně "rozpitvat", protože se opravdu vše rozpadne vařením. Nakrájíme ho na větší kostky a dáme do hrnce. Ideální takový, co může i do trouby.
  • Přisypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a skleničku vody (1 dcl), skořici, sůl a pepř. Dusíme do měkka asi 30-45 minut. Když je maso měkké, zapneme troubu na 200°C.
  • Potom vyndáme maso a do šťávy přidáme nasekanou petržel a šťávu z citrónu. Vaříme asi 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezahustí. Polovinu omáčky dáme stranou. A vyhodíme skořici.
  • Mezitím si v misce rozšleháme vajíčka vidličkou, osolíme a opepříme a přidáme kmín.
  • Maso vrátíme do hrnce s omáčkou a zalejeme vaječnou směsí. Dáme péct do trouby na přibližně 15 minut. Při podáváni přelijeme zbytkem šťávy, co jsme si odložili stranou.

Ještě pár slov k receptu:

Tažín je velmi chutný, jeho přípravu bych hodnotila jako pro středně pokročilé, ale pokud máte chuť pustit se do něčeho nového a neokoukaného, neváhejte a pusťte se do vaření!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!