Go Back
+ servings
krůtí prso s bramborami recept

Zapečené krůtí prso s bramborami

Krůtí prso na kari zapečené s plátky brambor, rychlý oběd z jedné pánve.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 1 kg krůtí prsa
  • 4 ks BRAMBORY (středně velké, předvařené)
  • 150 ml smetana na vaření
  • 1 lžička KARI pasta (nebo běžné kari koření)
  • SŮL
  • PEPŘ
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • MÁSLO

PRACOVNÍ POSTUP

  • Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a předvaříme, aby nebyly zcela měkké. Necháme vychladnout.
  • Krůtí prso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky, které pak osolíme, opepříme a ochutíme kari pastou.
  • Připravíme si pánev, kterou můžeme později vložit do trouby. Na pánvi rozehřejeme máslo, na které vhodíme kousky krůtího masa a necháme je zatáhnout.
  • Předvařené brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka, osolíme, přidáme lístky tymiánu. Kolečka brambor poklademe na pánev na orestované krůtí maso. Navrch ještě přidáme snítky rozmarýnu.
  • Vše zalijeme smetanou na vaření a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C na 25 minut.
  • Servírujeme rovnou z horké pánve.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!