Go Back
+ servings
kuře na bylinkách recept

Pečené kuře na šalvěji a tymiánu

Kuře pečené na čerstvých bylinkách - jednoduché, voňavé a báječně chutná!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kuře omyjeme, očistíme a vložíme do pečící nádoby – já používám skleněnou formu s víkem.
  • Dno formy vymažeme máslem, kuře ze všech stran pečlivě osolíme. Nebojte se sůl vetřít, za pomoci rukou, do kůže kuřete.
  • Ostrým nožem nařízneme kůži na prsní části a do vznikého otvoru vložíme plátek másla, list šalvěje a snítku tymiánu. Máslo během pečení zjemní strukturu masa a kuřecí prsa tak budou měkká a šťavnatá. Bylinky pod kůží maso během pečení příjemně provoní.
  • Bylinky poté nasypeme i na kuře, zakápneme olivovým olejem a pečeme v zakryté nádobě, v předem vyhřátě troubě na 175 stupňů.
  • Na posledních 15 minut víko z nádoby odklopíme a dopečeme kuře dozlatova. Podávame s různymi typy příloh: brambory, polenta, rýže, kuskus.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!