Do větší misky rozklepneme dvě vejce a utřeme je s cukrem, poté přidáme připravené koření: badyán, skořici, zázvor a dvě čajové lžičky mletého lněného semínka. Lněné semínko používám do těsta pro lepší stravitelnost koláče: voňavou kombinaci koření tato ingredience skvěle doplňuje. Dále přidáme vanilku.
Do směsi přilijeme mléko a olej, špetku soli a nakonec přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme.
Vše vlijeme do předem vymazané dortové formy o pr. 28 cm.
Přidáme švestky, popř. můžete i rybíz, pokud ho máte v dispozici. Během pečení se švestky dostanou do spodní části koláče a rybíz zůstane navrchu.
Koláč pečeme v elektrické/plynové troubě na 170 stupnů cca 30 minut, dokud povrch koláče nezezlátne. Pro kontrolu použijte špejli, abyste zjistili, zda je těsto uprostřed koláče propečené.
Koláč necháme vychladnout a můžeme servírovat.