Go Back
+ servings
telecí maso na paprice recept

Telecí maso na paprice

Telecí maso: dietní, lehce stravitelné, jemné a šťavnaté. Zkuste jej připravit na paprice; jako dušené se skvěle hodí prorostlejší telecí z krku nebo plecko.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod 30 min
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Telecí maso nahrubo očistíme, odstraníme případné zbytky kůstek. Nakrájejte maso na kostky cca 2x2 cm velké.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky.
  • Rozpálíme na pánvi olej, na který vhodíme maso. Osolíme a restujeme jej, až lehce zhnědne. Poté maso vyndáme a na talířku jej položíme stranou.
  • Ve výpeku z masa orestujeme cibuli, klínky se postupně rozpadnou. Dejte pozor, aby se cibulka nepřipálila, stále mícháme, případně přidáme trochu oleje.
  • Jakmile cibule zezlátne, zasypeme ji sladkou mletou paprikou. Zamícháme, aby se paprika rozvoněla, v žádném případě se nesmí připálit! Stačí půl minuty a je hotovo.
  • Následně cibuli s paprikou zalijeme vodou a vrátíme na pánev zpět telecí maso. Maso by mělo být ponořené zhruba z ½ poloviny.
  • Stáhneme teplotu plotýnky na minimum, pánev přiklopíme pokličkou a necháme velmi mírně dusit, zhruba hodinu a půl.
  • Jakmile je maso měkké, opět jej z pánve vyndáme na talířek a uložíme stranou. Nejlépe se mi osvědčily dvě vidličky, je to taková popelčí práce, ale protože základ budeme mixovat ve velejemnou omáčku, je třeba maso vybrat.
  • Základ z pánve slijeme do nádoby a ponorným mixérem umixujeme dohladka. Přidáme 100 ml smetany na šlehání, a ještě jednou zlehka promixujeme. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti. Omáčka by neměla být zcela řídká, o zahuštění se postarala cibule.
  • Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo pečivem.

Ještě pár slov k receptu:

Z množství v receptu připravíme 3 porce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!