Go Back
+ servings
celozrnný koláč na plech recept

Celozrnný koláč z kokosového oleje, s blumami

Báječná kombinace kokosového oleje, celozrnné mouky a ovoce. Vyzkoušejte tenhle rychlý koláč na plech!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 25 min
Vaření: 1 hod
Porce: 20
Autor: Petra Bílá

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Elektrickou troubu předehřejeme na 175°C. Máslem vymažeme pekáč o velikosti cca 25x35cm.
  • Třtinový cukr ušleháme s máslem do pěny a přidáme kokosový olej. Poté postupně zašleháme vejce - vždy počkáme, až se jedno vejce spojí s těstem a až potom přidáme další. Nakonec přidáme vanilkový extrakt a podmáslí. Vše by mělo mít pokojovou teplotu.
  • V jiné míse smícháme všechny ostatní sypké suroviny: Obě mouky, kypřicí prášek, sůl a koření.
  • Stěrkou zapracujeme obě směsi dohromady, zlehka, nepřešleháme.
  • Těsto nalejeme na pekáč a poklademe půlkami vypeckovaných blum. Pečeme asi 1 hodinu.
  • Podáváme vychlazené, vršek koláče můžeme ozdobit čerstvým ovocem (použila jsem ostružiny).

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Rychlý recept vhodný i pro začátečníky, pochutnáte si!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!