Nachystáme si větší mísu, ideálně skleněnou, aby byly vidět jednotlivé vrstvy. Do mísy natrháme kousky piškotu veliké asi 3x3 cm, a zakryjeme jimi dno a stěny mísy.
Použijeme-li čerstvé ovoce a je-li toto kyselejší, prosypeme je 1-2 lžícemi moučkového cukru.
Kompotové ovoce necháme odkapat a slitou šťávu použijeme na želé.
Ovoce v jedné vrstvě nasypeme na kousky korpusu v míse.
Z 0,5 l mléka, 1 pudingového prášku a 2 lžic krupicového cukru si uvaříme puding dle návodu na obalu pudingu.
Zároveň v jiném kastrůlku uvaříme želé z džusu nebo šťávy: Do rendlíku dáme tekutinu, vsypeme pudingový prášek, přivedeme k varu až směs zhoustne do konzistence pudingu a zesklovatí.
Asi 1/3 nebo ¼ ještě horkého pudingu zalejeme ovoce s korpusem. Na něj lžící naneseme hromádky horkého želé tak, jak nám to vyjde. Na to pokládáme další vrstvu korpusu a ovoce a opět zalejeme pudingem a želé. Opakujeme až do spotřebování surovin. Poslední vrstva by měla být puding s želé.
Necháme vychladnout a proležet, ideálně do druhého dne. Podáváme.