Go Back
+ servings
pudingové trifle recept

Pudingový pohár neboli Trifle

Pudingové trifle, s nímž budete za hvězdu kuchyně. Vyzkoušejte!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 10
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 x korpus (klasická dávka pro cca 8-10 lidí. Může být světlý, tmavý, s ovocem...)
  • 2 x vanilkový puding
  • 0,5 l MLÉKO
  • 0,5 l ovocného džusu nebo voda se šťávou
  • ovoce (čerstvé, kompotované, nebo obojí)
  • 2 polévkové lžíce krupicového cukru
  • práškový cukr na případné proslazení čerstvého ovoce

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nachystáme si větší mísu, ideálně skleněnou, aby byly vidět jednotlivé vrstvy. Do mísy natrháme kousky piškotu veliké asi 3x3 cm, a zakryjeme jimi dno a stěny mísy.
  • Použijeme-li čerstvé ovoce a je-li toto kyselejší, prosypeme je 1-2 lžícemi moučkového cukru.
  • Kompotové ovoce necháme odkapat a slitou šťávu použijeme na želé.
  • Ovoce v jedné vrstvě nasypeme na kousky korpusu v míse.
  • Z 0,5 l mléka, 1 pudingového prášku a 2 lžic krupicového cukru si uvaříme puding dle návodu na obalu pudingu.
  • Zároveň v jiném kastrůlku uvaříme želé z džusu nebo šťávy: Do rendlíku dáme tekutinu, vsypeme pudingový prášek, přivedeme k varu až směs zhoustne do konzistence pudingu a zesklovatí.
  • Asi 1/3 nebo ¼ ještě horkého pudingu zalejeme ovoce s korpusem. Na něj lžící naneseme hromádky horkého želé tak, jak nám to vyjde. Na to pokládáme další vrstvu korpusu a ovoce a opět zalejeme pudingem a želé. Opakujeme až do spotřebování surovin. Poslední vrstva by měla být puding s želé.
  • Necháme vychladnout a proležet, ideálně do druhého dne. Podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Snadný recept :)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!