Go Back
+ servings
cuketové bramboráky recept

Cuketové bramboráky s rajčaty a mozzarellou

Báječná kombinace: cuketové bramboráky s mozzarellou, cherry rajčátky a lístky čerstvé bazalky. Chutnají čerstvě připravené, i vychlazené.
4.63 from 8 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 40 min
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

  • 1 ks cuketa (středně velká)
  • 2 ks vejce
  • 6 lžíce polohrubá mouka
  • 2 stroužek ČESNEK
  • 5 lístky bazalka čerstvá
  • sůl a pepř
  • 1-2 mozzarella (bochánky)
  • 2 ks rajčata
  • OLIVOVÝ OLEJ
  • 10 lístků bazalky k naplnění

PRACOVNÍ POSTUP

  • Cuketu omyjeme, se slupkou nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené lístky bazalky, sůl a pepř dle chuti. Těstíčko by mělo mít stejnou konzistenci jako těsto na bramboráky – ani řídké, ani tuhé.
  • Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a upečeme na něm jednu naběračku cuketového těstíčka. Rozetřeme ji po celé ploše pánve a smažíme z obou stran dozlatova. Trvá to asi 3-5 minut.
  • Mělo by to vyjít asi na 4 silnější placky. Ty odkládejte do hrnce s pokličkou, aby nevychladly.
  • Když je upečeno, nakrájíme rajčata na tenké plátky a mozzarellu na plátky silnější.
  • Doprostřed placky přes celou délku naskládáme rajčata, mozzarellu a lístky bazalky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pak už zbývá cuketový bramborák jen srolovat a servírovat.

Ještě pár slov k receptu:

Cuketový bramborák je bezva tip na rychlou večeři, jejich příprava trvá něco málo přes 30 minut.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!