Cuketu omyjeme, se slupkou nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené lístky bazalky, sůl a pepř dle chuti. Těstíčko by mělo mít stejnou konzistenci jako těsto na bramboráky – ani řídké, ani tuhé.
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a upečeme na něm jednu naběračku cuketového těstíčka. Rozetřeme ji po celé ploše pánve a smažíme z obou stran dozlatova. Trvá to asi 3-5 minut.
Mělo by to vyjít asi na 4 silnější placky. Ty odkládejte do hrnce s pokličkou, aby nevychladly.
Když je upečeno, nakrájíme rajčata na tenké plátky a mozzarellu na plátky silnější.
Doprostřed placky přes celou délku naskládáme rajčata, mozzarellu a lístky bazalky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pak už zbývá cuketový bramborák jen srolovat a servírovat.