Na pánvi, ve které budeme frittatu péct, osmažíme šunkové kostičky.
Celá vejce dáme do nádoby a začneme šlehat elektrickým šlehačem na nízké otáčky. Po minutě dvou začneme přilévat pramínkem nebo po lžících horkou vodu a šleháme. „Teplá“ vejce jdou lépe našlehat než studená, vyndaná z lednice.
Pokrájím Hermelín a mozarellu a přidáme k vejcím.
Směs nalijeme na šunkové kostičky, poklademe nakrájenými rajčátky a lístky bazalky a dáme péct do trouby.
Frittata bude do 30 minut upečená, okraje i povrch zezlátnou.
Vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladit, posypte trochou čerstvě mletého pepře a podávejte.
Ještě pár slov k receptu:
Uvedené množství je pro pánev o pr. 26 cm.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!