Go Back
+ servings
frittata

Frittata po italsku: s bazalkou a mozzarellou

Frittata s bazalkou, rajčátky a mozarellou, pečené v jedné pánvi. Jednodušší (a chutnější!) už to být nemůže.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 6
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 5 vajec
  • 3 lžíce horké vody
  • 125 g Mozarella
  • 125 g Hermelín
  • 6-8 cherry rajčátek
  • Lístky čerstvé bazalky
  • 125 g šunkové kostičky
  • Čerstvě mletý pepř

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme elektrickou troubu na 180 °C.
  • Na pánvi, ve které budeme frittatu péct, osmažíme šunkové kostičky.
  • Celá vejce dáme do nádoby a začneme šlehat elektrickým šlehačem na nízké otáčky. Po minutě dvou začneme přilévat pramínkem nebo po lžících horkou vodu a šleháme. „Teplá“ vejce jdou lépe našlehat než studená, vyndaná z lednice.
  • Pokrájím Hermelín a mozarellu a přidáme k vejcím.
  • Směs nalijeme na šunkové kostičky, poklademe nakrájenými rajčátky a lístky bazalky a dáme péct do trouby.
  • Frittata bude do 30 minut upečená, okraje i povrch zezlátnou.
  • Vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladit, posypte trochou čerstvě mletého pepře a podávejte.

Ještě pár slov k receptu:

Uvedené množství je pro pánev o pr. 26 cm.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!