Do mísy nasypte hladkou a pohankovou mouku, přidejte špetku soli.
Do mouky nasekejte studené máslo na malé kostičky.
Rychle zpracujte na drobenku, nehněťte! Přidejte 2 lžíce studené vody a rychle zpracujte. Těsto by mělo jakž takž držet pohromadě, pokud ne, přidejte ještě jednu lžíci. Zapomeňte na perfekcionismus, těsto by mělo vypadat asi takhle:
Křehké těsto zabalte do fólie a dejte do lednice nejméně na hodinu odpočinout (čím déle, tím lépe).
Vychlazené těsto dejte na pečicí papír.
Dejte vařit vodu s cukrem (2 dcl vody a 1 lžíce pískového cukru) – povaříme v něm rebarboru, aby byla sladší a odejmuli jsme jí trochu šťavelové trpkosti.
Z rebarbory odkrojte dolní části (ty červené), očistěte, případně sloupněte tvrdou slupku. Nakrájejte na plátky necelý 1 cm silné.
Jamile začne voda vřít, vsypte dovnitř rebarboru a krátce povařte (stačí 3-4 minuty, jinak se vám rebarbora rozvaří). Zceďte a zchlaďte pod proudem studené vody. Nechte okapat a proschnout.
Opláchněte maliny a borůvky.
Těsto na pečicím papíře vyválejte na ovál, tloušťka těsta cca 1 cm – nikoliv na tenko. Pokud jsou okraje nepravidelné, upravte nožem a zbytky využijte na záplatování okrajů.
Zapněte elektrickou troubu na 180 °C.
Ovoce promíchejte s třtinovým cukrem a škrobem, položte jej na prostředek těsta tak, aby po stranách zůstaly po obvodu volné 4 cm.
Okraje přehrňte přes náplň a celou galetku na pečicím papíře opatrně přendejte do lednice, alespoň na 15 minut, než se roztopí trouba (já dávám do mrazáku).
Poté vložte galetku i s pečicím papírem na plech, potřete okraje vejcem a posypte třtinovým cukrem.
Dejte péct na cca 30 minut, než budou okraje zlatavé. Nebojte se nechat galetu v troubě o chlup déle, aby se propekl i střed, na kterém je ovoce.