Zapneme elektrickou troubu na 150 °C.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu: oddělíme je pečlivě od žloutků, vlijeme do čisté mísy a přidáme špetku soli. Elektrický šlehač zapneme na malé otáčky. Po minutě přidáme 1 lžíci cukru a zvýšíme otáčky. Po 2 minutách přidáme další lžíci cukru a zvýšíme otáčky na maximum. Poté přidáme zbylý cukr a ještě 2-3 minuty šleháme na maximum. Sníh by měl být velmi tuhý, když obrátíte mísu, neměl by z ní vypadnout.
Do sněhu obracečkou lehce zapracujeme 2 lžíce mletého máku a 2 lžíce pohankové mouky.
Naplňte cukrářský sáček a nastříkejte pusinky na plech, který jste vyložili pečicím papírem.
Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 10 minut, pak stáhněte na 100 °C a dopékejte dalších 10-15 minut.
Nechte vychladit a poté z papíru opatrně sloupněte.