Go Back
+ servings
makové pusinky recept

Makové pusinky ze šlehaných bílků

Sněhové pusinky s mákem, křupavé a lahodné. Jednoduché a rychlé, když nevíte, co ze zbylých bílků.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Porce: 25 pusinek
Autor: Petra Kupská

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme elektrickou troubu na 150 °C.
  • Bílky vyšleháme do tuhého sněhu: oddělíme je pečlivě od žloutků, vlijeme do čisté mísy a přidáme špetku soli. Elektrický šlehač zapneme na malé otáčky. Po minutě přidáme 1 lžíci cukru a zvýšíme otáčky. Po 2 minutách přidáme další lžíci cukru a zvýšíme otáčky na maximum. Poté přidáme zbylý cukr a ještě 2-3 minuty šleháme na maximum. Sníh by měl být velmi tuhý, když obrátíte mísu, neměl by z ní vypadnout.
  • Do sněhu obracečkou lehce zapracujeme 2 lžíce mletého máku a 2 lžíce pohankové mouky.
  • Naplňte cukrářský sáček a nastříkejte pusinky na plech, který jste vyložili pečicím papírem.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 10 minut, pak stáhněte na 100 °C a dopékejte dalších 10-15 minut.
  • Nechte vychladit a poté z papíru opatrně sloupněte.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Toto množství stačí asi na 25 makových pusinek.
Pusinky lehce zhnědnou, nepanikařte, je to díky pohankové mouce :)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!