Go Back
+ servings
Pečené Halloumi

Pečené halloumi s bramborami a zeleninou

Bezmasé halloumi s bramborami a zeleninou vám velice zachutnají
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 35 min
Celkový čas: 55 min
Porce: 2 porce
Autor: Gabriela Kortová

INGREDIENCE

  • 2 kusy brambory nebo batáty (případně obojí)
  • 1 kus paprika
  • 10 kusů cherry rajčata
  • brokolice, cuketa, květák (dle libosti)
  • 150 g halloumi
  • koření
  • bylinky
  • sůl
  • 1 polévková lžíve hořčice
  • 1 kávova lžička medu
  • olivový olej (ve spreji)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Pekáček si vymažeme olivovým olejem nebo použijeme papír na pečení.
  • Umyjeme a nakrájíme si brambory (mohou být i se slupkou).
  • Připravíme si i další zeleninu, nakrájíme na menší části.
  • Halloumi nakrájíme na kostičky.
  • Vše společně promícháme a zastříkneme olivovým (nebo jiným) olejem.
  • Vše ještě promícháme s bylinkami a kořením (použila jsem: sušený česnek, cibulku, maličko soli, barevný pepř, pažitku, kadeřavou petržel).
  • Nakonec pokapeme hořčicí a medem.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů / 35 minut (nebo podle potřeby) – každá trouba peče trochu jinak.

Ještě pár slov k receptu:

TIP: Jestliže si chcete jídlo ještě víc ozvláštnit, můžete konečný pokrm posypat sekanými ořechy. Kombinace halloumi, medu a ořechů je naprosto jedinečná. Také můžete předem halloumi namáčet v medovo-hořčičné marinádě, chuť bude ještě víc intenzívní. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!