Go Back
+ servings

Kuřecí nudličky na kari s bulgurem

Kuřecí maso je výborné pro přípravu minutkových jídel. Tentorecept je rychlý na přípravu, zasytí i ty největší hladovce a hodí se jakorychlá večeře či oběd.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 dny
Vaření: 30 dny
Porce: 4
Autor: Jana Russková

INGREDIENCE

  • 500 g kuřecí prsa
  • 50 g kešu oříšků (nepražených)
  • 2 ks větší mrkve
  • 1 ks bílá ředkev
  • 100 ml kokosového mléka
  • 1 ks červené kapie
  • 2 ks bílé papriky
  • 1 ks pórku
  • 1 lžička kari
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • Příloha bulgur/rýže/rýžové nudle/kuskus

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme kari a zprudka orestujeme. Lze připravit i v pánvi WOK.
  • Mezitím si nakrájíme papriku, mrkev, bílou ředkev, pórek.
  • Nakrájemou zeleninu s kešu oříšky přidáme k masu a vše restujeme cca 5 minut.
  • Nakonec zalijeme kokosovým mlékem, lehce provaříme a můžeme podávat s vařeným bulgurem nebo jinou vhodnou přílohou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!