Zaděláme na kynuté těsto: Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka. Opatrně zahrneme moukou a necháme vzejít kvásek, trvá to asi 15 minut.
Přidáme zbytek vlažného mléka, 3 žloutky, rozpuštěného sádla (nesmí být horké!), špetku soli.
Vše zapracujeme dohromady ve vláčné těsto, které nelepí. Necháme kynout asi 45 min na teplém místě.
Těsto na vále vyválíme, válenec asi vysoký na 1 prst.
Nakrájíme na pásy široké asi 6 cm, dostatečně dlouhé, aby se do nich daly zabalit klobásy.
Pásy kynutého těsta omotáme okolo klobás, okraje vždy mírně přes sebe.
Necháme ještě chvíli kynout a povrch potřeme zbývajícím žloutkem.
Pečeme pomalu v troubě předehřáté na 160 – 170 °C, až je maso propečené a těsto je na povrchu zlaté.