Go Back
+ servings
sušenková střecha

Sušenková střecha

Nepečený dezert ze sušenek a tvarohového krému
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Odležení v lednici: 1 den
Porce: 10
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 500 g měkký tvaroh (lépe tučný)
  • 3 balení čajové sušenky (obdélníkového tvaru)
  • 120 ml smetana zakysaná
  • 3 lžíce agávový sirup (nebo jiné sladidlo)
  • šťáva z citronu
  • ovoce na ozdobu

PRACOVNÍ POSTUP

  • Připravíme si formu na biskupský chlebíček a vyložíme jí alobalem.
  • V míse vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu a agávový sirup do jednolitého krému. Dochutíme čerstvou šťávou z citrónu.
  • Na dno formy začneme skládat sušenky, dáváme je jak na dno, tak i na strany formy.
  • Vrstvu sušenek překryjeme krémem a znovu položíme vrstvu sušenek.
  • Takto sřídáme sušenky a krém, až vyplníme celou formu.
  • Nakonec i vrchní část zakryjeme alobalem a střechu dáme uležet do chladničky do druhého dne.
  • Po uplynutí 24 hodin střechu opatrně vyndáme z formy, krájíme, podáváme. Na talířku ozdobíme čerstvým ovocem.

Ještě pár slov k receptu:

Po celém dni, co si střecha pobyla v lednici, krásně drží tvar a sušenky jsou měkké jako těsto klasického pečeného dortu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!