Go Back
+ servings
domácí tortilla recept

Domácí bramborová tortilla

Domácí tortilla z brambor a vajec podle receptu, který jsem dostala od své spolubydlící, když jsem studovala ve Španělsku. Tahle tortilla stojí za vyzkoušení :)
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 40 min
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o tloušťce 3-5 mm. Povaříme v osolené vodě 5-10 minut, do poloměkka.
  • Než se uvaří brambory, na pánvi na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený stroužek česneku. Potom, co cibule zezlátne, vyndáme česnek a odložíme jej na ozdobu.
  • Brambory důkladně slijeme (jinak by olej začal prskat a spálili bychom se). Přidáme je k cibulce a opečeme dozlatova.
  • V míse rozmícháme metlou vajíčka se špetkou soli a osmažené brambory do nich vsypeme. Celé to vlijeme na pánev a na mírnějším plamenu pečeme pod pokličkou asi 5-7 minut, dokud se povrch nezatáhne.
  • Poté pánev přiklopíme velkým mělkým talířem, obrátíme pánev a vyklopíme tortillu na talíř. A z talíře sesuneme zpátky do pánve a opět pečeme asi 5 minut.
  • Přesuneme na talíř, nakrájíme a podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Ve španělštině se tahle dobrota nazývá Trotilla de patatas.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!