Go Back
+ servings
špenátová polévka recept

Jednoduchá špenátová polévka se smetanou a kozím sýrem

Jednoduchá špenátová polévka, vylepšená kousky kozího sýru. Zdravá dobrota!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 120 ml smetany na vaření
  • 2 Stroužky česneku
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 1 x menší šalotka
  • kostička másla
  • SŮL
  • PEPŘ
  • zápražka / jíška (připravíme z hladké mouky a másla v poměru 1:1)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Špenát omyjeme a podusíme (dusím v parním hrnci) po dobu 15 minut.
  • V hrnci rozpustíme kousek másla, na kterém orestujeme najemno pokrájenou šalotku.
  • Přidáme podušený špenát, krátce promícháme a zalijeme smetanou, přidáme česnek utřený se solí a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém a přivedeme k mírnému varu.
  • Polévku zahustíme jíškou, ještě pět minut povaříme.
  • Podle chuti osolíme a opepříme.
  • Kozí sýr nakrájíme na menší kousky a vkládáme při servírování doprostřed talíře s polévkou.

Ještě pár slov k receptu:

Místo čerstvého špenátu lze použít i mražený protlak.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!