Go Back
+ servings
vepřová panenka s batátovou kaší

Rychlá vepřová panenka s batátovou kaší

Medailonky z vepřové panenky s kaší z batátů, rychlý recept, vhodný i pro zákazníka.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 20 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 250 g vepřové panenky
  • 2-3 středně velké batáty
  • 15 g MÁSLO
  • SŮL
  • PEPŘ
  • polévková lžíce olivového oleje
  • oregano

PRACOVNÍ POSTUP

  • Vepřovou panenku omyjeme, nožem odstraníme případné blanky, kterými je panenka pokrytá. Nakrájíme na medailonky cca 2-3 cm vysoké.
  • Medailonky osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a pokapeme olivovým olejem. Naložené medailonky uložíme do chladničky a mezitím si nachystáme přílohu z batátů.
  • Batáty oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě po dobu 15 m.
  • Hotové batáty zjemníme máslem a rozmačkáme na kaši, případně dosolíme.
  • Na rozpálené pánvi orestujeme medailonky z panenky, z každé strany cca 1-2 minuty, podle toho, jak moc je chcete mít propečené.
  • Podáváme s batátovou kaší, můžete obložit zeleninou, kterou máte k dispozici.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!