Vytisknout
francouzská cibulačka recept

Francouzská cibulačka


  • Autor: Ivana Sirůčková
  • Hotovo za: 40 min
  • Celkový čas: 40 min
  • Porce: 4

Popis

Recept na výbornou francouzskou cibulačku – polévka, která spolehlivě zahřeje v chladných podzimních a zimních dnech.


Ingredience

  • 4 ks cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 dcl zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 25 g másla
  • pečivo (bageta nebo chléb)
  • 100 g plnotučného nastrouhaného sýru (vhodný je švýcarský Gruyére nebo francouzský Comté)
  • tymián
  • olivový olej

Pracovní postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky nebo kolečka.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme.
  3. Když se cibule začne přichytávat na dno kastrolu, odstavíme a přikryjeme pokličkou. Po pěti minutách vrátíme zpět na sporák.
  4. Přidáme tymián a cibuli podlijeme bílým vínem.
  5. Přidáme drůběží nebo zeleninový vývar a vaříme do změknutí 30-40 minut.
  6. Na pánvi rozhřejeme olivový olej a opečeme na něm plátky pečiva
  7. Polévku naservírujeme na talíř nebo do misky, přidáme opečený plátek pečiva, zasypeme sýrem a zapečeme v troubě dozlatova. Já dávam zapéct pod gril do mikrovlné trouby na 1 minutu.

Ohodnotit recept:

(10 hodnocení, průměr: 5,00 z 5)
Loading...

Sdílej s přáteli

Hezký článek z webu MlsnáVařečka.cz, který stojí za přečtení: Francouzská cibulačka, odkaz je tady: https://mlsnavarecka.cz/francouzska-cibulacka/